Kleurplaten Paradijs
De Site
Welkom
Kleurplaten overzicht

Help/FAQ

Contact

Kleurboek Mary Poppins tweede kleurboek

Voorkant van Kleurboek Mary Poppins tweede kleurboek

Die middag gingen Jane en Michael Banks met hun kinderjuf, Mary Poppins, boodschappen doen. Zij zagen admiraal Boem op het dak van zijn huis en wuifden hem goedendag toe.Onderweg was er een hondje, dat hen iets in zijn hondentaal toeblafte. 'Is dat heus waar?' vroeg Mary Poppins. 'Dan moeten we direct naar oom Albert toe.'Toen zij daar aanbelden, was het hun vriend Bert, het manusje-van-alles, die de deur opendeed. 'Ik vrees dat oom Albert het weer te pakken heeft', zei Bert.
Toen ze de woonkamer binnenkwamen, zagen ze oom Albert die tegen het plafond zweefde. 'Oom Albert,' zei mary Poppins streng, 'u weet toch dat lachen u altijd de hoogte in doet zweven!'Jane en Michael en Bert vonden dit zo'n dol gedoe, dat zij in lachen uitbarstten. En daar gebeurde het: van het lachen begonen zij ook te zweven!En omdat zij niet naar beneden konden komen om thee te drinken, zweefde Mary Poppins dan ook maar met tafel en al naar het plafond.
Toen zij thee hadden gedronken, zei Mary Poppins: 'En nu naar huis toe!' En bij dit streng bevel vielen ze allen met een bons naar beneden.Mr. Banks, die in een bank werkte, geloofde de kinderen niet toen zij hun avontuur vertelden. 'Jullie gaan morgen met me mee naar de bank... voor ernstiger dingen', zei hij.En zo gingen de kinderen de volgende dag met hun vader mee naar de bank.
Toen zij voorbij een vrouwtje kwamen dat vogelvoer verkocht, wilde Michael halt houden om een zakje voer te kopen.'Nee,' zei zijn vader, 'dat is geldverkwisting. Hou je twee-penny stuk maar bij je, ik ga een bankrekening voor je openen.'De bankdirecteur greep gretig naar Michaels muntstuk. 'Geef me mijn geld terug!' schreeuwde Michael. 'Ik wil de vogeltjes voeren!'
Andere klanten van de bank hoorden Michael schreeuwen, en dachten dat hun spaargeld in gevaar was. Zij eisten nu ook het geld van hun bankrekening terug.Michael greep zijn geldstuk terug, en liep met zijn zusje de bank uit, tot grote ontstemming van de directeur en zijn medewerkers.Op straat botsten zij op tegen een griezelige man met een roetzwart gezicht.
Maar het was hun goede vriend Bert, die gekleed was als schoorsteenveger. 'Kom met me mee,' zei hij, 'ik moet net bij jullie de schoorsteen gaan vegen.'Jane en Michael waren net bezig Bert bij zijn karwei te helpen, toen Mary Poppins binnenkwam.En opeens blies een sterke toverwind hen de schoorsteen in, en zo recht omhoog naar het dak.
Daar stonden zij nu met z'n vieren bijeen boven op de schoorsteen.En toen kwamen alle schoorsteenvegers van de stad naar buiten om mee op de daken te dansen.Terwijl zij nog aan het dansen waren, dreef dezelfde toverwind hen door de schoorsteen tot in de woonkamer van het huis nummer 17.
Zij dansten er met de dienstboden, en ook met mevrouw Banks zelf, die maar niet kon begrijpen wat er aan de hand was.Toen Mr. Banks weer thuiskwam, schreeuwde hij: 'Heb je me nog niet genoeg last bezorgd, Mary Poppins? Misschien verlies ik nu wel mijn baantje op de bank!'En inderdaad, diezelfde avond werd Mr. Banks naar de bank ontboden. Hij werd ontslagen.
De directeuren rukten de bloem uit zijn jaskraag, beukten een gat in zijn bolhoed en keerden zijn paraplu andersom.Maar opeens begon Mr. Banks te lachen. 'Ik vind het reuze!' zei hij. 'Of zoals Mary Poppins dat zegt: super-cali-fragi-listiek!'De volgende morgen stopte Mary Poppins al haar spullen, ook de grote plant, weer in haar handtas, en zei dat het voor haar nu tijd was om heen te gaan.
'Jane! Michael!' riep Mr. Banks. 'Er staat een fijn briesje. Laten wij naar het park gaan en de vlieger oplaten.'Mary Poppins keek door het venster en zag hen vertrekken. 'Nu zijn ze allemaal gelukkig! Nu kan ik wel heengaan', zei ze.Zij opende haar paraplu en de wind voerde haar mee.
 En de laatste die haar zag, was het kleine hondje van de buurman, die haar een vrolijk vaarwel toeblafte. 

Achterkant van Kleurboek Mary Poppins tweede kleurboek


Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Advertentie